A palack hátoldalán található címkét szeretném idézni minden szócséplés helyett:

Különleges bor, mely a francia Seguin Moreau hordónk másodszori használatával lett érlelve. A palack, amit a kezében tart, egyike a 352-nek, amely összesen született.”

Ennyi is elegendő lenne ahhoz, hogy tudjuk, ez egy jó bor, de nem ez az igazán lényeges. Ugyanis az 5 éves bor már a felnyitását követően azonnal kibontakozik a Cabernet Sauvignon fajtától nem is elvárt lágysággal. A villányi rokonokhoz képest ez nem tanninos, nem durva, hanem a legjobb Merlot-k lágyságához hasonuló jegyekkel bír. A palack tartalmát 4 napra osztottam be, de az is lehet, tovább tartott. A bor nem esett össze, nem borult fel harmóniája.

 

Vida Péter attól teljesen függetlenül az egyik nagy kedvencem, hogy év borásza lett vagy sem. egyszerűen azért, mert minden komment nélkül jók a borai. Bármelyik, bármikor. Kinyitom, megiszom. Nem kell hozzá szöveg, hogy ilyen kézműves, meg olyan kézműves, vagy nagyüzemi. Ismerem a pincét, az tiszta, fegyelmezett, pedáns, miként a borász maga. Az már csak az indok, hogy olyan a pince, amilyen a borásza. Azaz, aki ismeri, milyen ember Vida Péter, az érti, hogy a borai miért olyanok, amilyenek.

 

Persze ez a francia hordó egy jelentős plusz, melyhez Don Marcello rokonságának is köze van. Remélem, folytatódik a sorozat, és még sok-sok éven át komoly együttműködés lesz borász és kereskedő között.

Leave a Reply


+ 6 = tizenhárom