Drága Paola néném!

 

 

Köszönöm válaszleveleidet, melyeket nagy becsben tartok, ám felvetéseidre nem biztos, hogy merek válaszolni. Mivel azonban a magánlevél sérthetetlenségében még bízhatunk, mégis tájékoztatlak.

 

Igen, az Alkotmánybíróságunkat az egekig bővítik. Olyan tagokkal, akik közül egyesek egy tisztességes keresetlevelet sem tudnak megszerkeszteni, és már a „rendszerváltás” során is inkább ismert, mint elismert ügyvédek voltak.

 

Igen, eljött az az idő, amikor a politikai vezetés rámutat egy neki nem tetsző emberre, és a rendőrök elviszik majd 5 napra a sittre. Úgy, hogy bíróság nem is dönthet az őrizet kapcsán, mint jelenleg. Az 5 nap elegendő egy átlagember számára, hogy átértékelje a dolgokat. Ha szabadul, és megszüntetik vele szemben az eljárást, kártérítést nem kap, bocsánatot nem kérnek tőle, örüljön, ha nem rohad rá a műanyag bilincs.

 

Jelen pillanatban a vádemelések vagy politikai alapon, vagy statisztikai alapon történnek. Ha a politikai elitnek nem tetszik egy személy, akkor utána nyúlnak, és ehhez az ügyészség jó eszköz. Ennek a fordítottja is működik, ha egy ember ellen nem lenne szerencsés büntetőeljárást lefolytatni, akkor nincsen az az isten, mely megakadályozná az eset eltussolását.

 

Volt egy tárgyalás nem is olyan régen, ahol a vádlott azért állt 5 évig büntetőeljárás hatálya alatt, mert idegen állampolgárként merészelte kérelmezni a magyar állampolgárságot. Beadta a kérelmet, letette az állampolgársági vizsgát, majd semmi. Amikor pótolni kellett elveszett iratait, akkor a megfelelő okmányirodában közölték vele, hogy ő márpedig már magyar állampolgár, nem idegen, így csak magyarként tudják neki kiállítani az iratokat. Ugyanis a központi nyilvántartás – melyhez senki nem férhet hozzá – ezt az adatot tartalmazza, és ez olyan közhiteles nyilvántartás, melyet még akkor sem lehet felülbírálni, ha egyébként a vádlott közölte, hogy ő márpedig még nem magyar állampolgár, vagy még nem tud róla. Megkapta a papírjait, majd néhány hónappal később elvitték a rendőrök és meggyanúsították több rendbeli közokirat-hamisítással.

 

Éveken keresztül védekezett szegény, majd keresett egy ügyvédet, aki ellátta a védelmét e furcsa ügyben. Közben az ember újra kérelmezte a magyar állampolgárságot, ugyanis minden feltételnek megfelelt, ám azért utasították el, mert büntetőeljárás hatálya alatt áll.

 

A bíróságon az összes tanú megerősítette a vádlott vallomását. Kiderült, hogy a vádlott képtelen bárkit is megtéveszteni, a közhiteles nyilvántartást csak egy központi szerv képes módosítani, melyre a vádlottak semmilyen ráhatása nem lehetett.

 

Az ügyész súlyos büntetést kért a vádlottra akkor, amikor számára már nyilvánvalóvá vált, hogy a vádlottat semmilyen felelősség nem terheli. A védelem kiemelte, hogy a vádlott semmit nem tehetett, az okmányaira szüksége volt, így nem volt elvárható, hogy csapja be maga mögött az ajtót és hagyja ott a papírokat, és egyáltalán miért lesz valaki vádlott, aki a Magyar Köztársaság (bocsánat, Magyarország) közhiteles nyilvántartásaiban bízik.

 

A vádlottat felmentették, és a bíróság kiemelte, hogy nem az első eset, amikor az ügyészség alaptalanul vádol meg bosszúból valakit csak azért, mert az illető szembe mert helyezkedni a hatósággal.

 

Sötéten látom a dolgokat, a normális emberek nagy része visszakanyarodik a régi szocialista túlélő ösztönéhez, míg a rendszer kísértetiesen hasonlít régi történelmi korszakokra, és itt nem feltétlenül kell a II. világháború utáni korra gondolni.

 

Az ügyészség semmiért nem rendelkezik jogi felelősséggel, melyet maga az ügyészi szervezet állított fel. Mivel ügyész ellen is ügyész nyomoz, egy hamis vád miatti eljárás lehetősége nulla. Ez pedig feltételezi azt, hogy bárkiből bármikor lehet gyanúsított, vádlott, majd évek, évtizedek múltán esetleg kiderül, hogy ártatlan. ezt követően kártérítésre, bocsánatra ne számítson.

 

A jogkövetkezmények nélküli országban lassan politikai iparág épül a lehetőségekre.

 

Azt gondolom néném, ne látogass haza, mert könnyen itt ragadhatsz, ha nem azzal szimpatizálsz, akivel kellene. Elég lassan egy kávé mellett elejtett rossz mondat…

 

Szeretettel ölellek,

 

Don Marcello

2 Responses to “Amikor jön a fekete autó”

  • Szasa moszkva mellett:

    Értem én a logikát, most a MOL csomag miatt már látjuk is mi szerepelt a közös orosz-magyar MOL-szurgutnyeftyegaz megállapodásban. Benne volt egy Dzsudzsák gyerek , meg benne volt a mi hős orosz társadalmunk leképezéséről, szovjetek építéséről, és a centralizált hatalmi viszonyokról egy cédényi licenc amit kedvezményesen adtunk el nagy magyar vezetésnek. Ők meg nem restek azt most használni azonnal. Bolsoj Viktor nem lesz, ahhoz azért több halat kellene fogni kézzel a Kaszpi tengeren, ahogy Bolsoj Alexander vezérünk is teszi:)

Leave a Reply


kilenc + = 16