Drága Paola néném,

Egész nyáron nem jelentkeztem Nálad, remélem megbocsátod. Ha másért nem, akkor azért a karton borért, melyet küldtem.

 

Idehaza még nagyon jó idő van, füvet nyírtam, Tihanyban kávéztam, néztem a tova suhanó vitorlásokat Mivel ezen a héten nem nagyon kellett utaznom, rohannom, több időt tölthettem azzal amit szeretek, és azzal is, amit kifejezetten gyűlölök, azaz borozhattam a csillagfényes meleg estékben, illetve nap közben az asztal fölött görbülhettem. De nem panaszkodni akarok, csak beszámolok a kontinens viselt dolgairól.

 

Mi idehaza a mélyhűtőre dolgozunk, zöldséget pucolunk, zöld fűszert csomagolunk, húsokat fagyasztunk, mert bármi lehet. Azt sem tartom kizártnak, hogy egy reggel arra ébredünk, a Párt összes funkcionáriusa kiáll egy színpadra, és közli, ők még felvették előre a 13. havi fizetésüket, és a szolgálati lakást egy évre előre kifizette az állam, de a tény az, hogy elfogyott a pénz, így mindenki bízzon a Jó Istenben, és ölelje magához a Nagy Alaptörvényt, melyet amúgy pont ma osztottak ki az általános iskolásoknak nagy káromkodások közepette.

 

Nem tudom, Ti hogyan vagytok ezzel, meg mit érezni a Nagy Magyar Boldogságból, de a fülkeforradalom pont azt hozta el, ami objektíven várni lehetett tőle: rengeteg mellébeszélést és demagógiát, ám annál kevesebb konkrét munkát és cselekedetet. A legnagyobb horderejű kormányzati hír az, hogy Demján elvtárs milliókat nyert pókeren, azt sem tudni, forintban, vagy dollárban. Illetve az, hogy a homeless állampolgárok és szavazók már a szatyrukat sem tehetik le a földre, annyira nem lehet hajléktalankodni.

 

Közben a szőlő szüret lassan a vége felé közeledik, nagy évjáratnak nézünk elébe, legalábbis amit eddig kóstoltam, az nagyon nagy reményű. Kérdés, hogy érdemes-e hosszú elfektetésre készíteni a bort, vagy addig igyuk meg, ameddig lehet. Én az utóbbira szavazok.

 

Most olvastam, hogy 23-án egymás hegyére-hátára szervezik az ellenállók, és a Párt a rendezvényeiket. Lesz nagy balhé -ahogy Totya mondta, és meglátjuk, ki és milyen jelentést ír majd róla. Gondolom azt, hogy a Gyurcsány a felelős mindenért.

 

Peregnek tehát a napok, különösebb nem történik, és a vihar előtti csend szagait, fényeit látom magam előtt. Állítólag holnap 26 fok helyett csak 12 lesz, és szakadni fog az eső…

 

Ölel szeretettel unokaöcséd,

 

Marcello

 

Leave a Reply


hét × = 35