Szombaton Sanya barátunkkal, hármasban andalogtunk el a napfényes nyugodt időben Balatonfüredre, hogy a Halászcsárdában egy rántott fogast eresszünk le a gyomrunkba. Nem kicsit lepődtünk meg, amikor zárva volt. Mivel a másodlagos célpont a Karolina kávéház volt – mint biztos pont a maga gesztenyés süteményével – a La Riva Ristorante lehetséges előnyeire szavaztunk. Kár volt.

 

A hely korábban egy kellemesebb hangulatot árasztó olasz étterem volt, de átalakították. Nem tudom, hogy a tulajdonos ugyanaz, vagy cserélődött, de a jelenlegi felállás kicsit merész.

 

Ugyanis a hely még budapesti mércével nézve is drága. Gyakorlatilag egy szinten van a Béke Hotel Olíva éttermével, ami azért mégis csak…

 

A menzásan egyszerű dizájn még elmenne, de az azért mégis zsenánt, hogy az asztalon ott hagyja a személyzet a morzsákat, így magunk takarítottuk le az asztalt, hogy ráférjen a csaknem 900.-Ft-ért felszolgált erőleves leves. Nos, nem tudom, hogy kinek mi a hitvallása egy ilyen levessel kapcsolatban, azonban a zöldség szalma még elmenne, ha lenne alatta egy rendes erőleves. Mert ez a lötty, mely fűszertelen, gerinctelen mivolta miatt alkalmatlan egy rendes felvezetésnek, nagyon nagy csalódást okozott. Szerintem egy régebbi levest öntöttek fel vízzel, hozzádobtak némi leveskockát, és kész volt a januári erőleves. Vasúti restikben sem mertek ilyet kiszolgálni anno, de ha itt merik, akkor tegyék.

 

A főétel két kemencében sütött lasagne lett volna, ám helyette egy sütőben sütött, irdatlanul sok besamel mártást tartalmazó, ám a húst leginkább nélkülöző csoda lett. Nekem egy erdei gombás risotto jutott. Külön megkérdeztem, hogy a gomba friss, vagy a szárított felengedése. Esküdött a pincér, hogy friss a gomba, én meg esküszöm, hogy a nagyáruházakban árusított, szárított erdei gomba mix volt az alap. Megettem. Gasztronómiai élményt nem jelentett, éhes voltam.

 

Hárman 10.000.-Ft-ot hagytunk ott azon a helyen, ahol a mennyiség előrébb való, mint a minőség. Sebaj, Dzsudzsák Balázséknak megfelelt, nekünk nem igazán. Ugyanis vannak éttermek az országban, és Balatonfüreden is, ahol komolyan veszik a szakmát. A La Riva étterem az a hely, melyet nagyon nem ajánlok senkinek!

 

Persze, a nyáron a pesti celebeknek jó ez így is…

One Response to “La Riva Ristorante – Balatonfüred”

  • Szása Moszkvából:

    Nem úgy van az a Balaton parton, télen étteremben mások az alkalmazottak és más az alapanyag, szigorúan minimál szintre kell csökkenteni a költségeket?
    Ja nem, Füredről van szó meg magas árfekvésről. Akkor fekete pont.

    Karolináért még innen a Seremetyevóról is indíthatnának közvetlen járatokat, majd az Urálig elér a hírnevük!:)

Leave a Reply


5 × öt =