Sajnos ez volt az utolsó palack az egy évvel ezelőtti szerzeményből, így különösen élveztem minden cseppjét.

Soha nem láttam idehaza ezt a fajtát, habár a Corsendonk összes többi verzióját nagy becsben tartom, és rendszeresen vásárlom is, már amennyiben az ember mája engedi…

 

A palack története szorosan kapcsolódik liverpooli utamhoz, ugyanis hazafelé a kocsi üzemanyag szivattyúja megadta magát, melyet szegény belgák 4 nap alatt javítottak meg. Nem értettem sem akkor sem most, hogy az idehaza 1-2 órás munka miért kerül ennyi időbe, de ők tudják. A biztosító fizette a kalandot, és ezúton is köszönet a QBE-nek, így a várakozás közben sörtúrára indulhattam Brugge városában.

A városról majd később kívánok egy hosszabb lélegzetvételű írást közölni, ám azt előre kell bocsátanom, hogy a jó sörök önmagában még nem okoztak volna ennyi örömöt, hiszen azért manapság idehaza is be lehet válogatni, ám odakint valahogy teljesen máshogy állnak a kérdéshez. Nem luxustermék, hanem mindennapi kincs. Az éttermek úgy válogatják össze a kínálatot, mint nálunk a borokat, és nem lehet csalódni egy étel – sör kombinációban.

Hazafelé természetesen igyekeztem különlegességeket bevásárolni, így ez a palack lett az egyik fontos szerzemény. Nem is bántam meg. A sör a palack megjelenésében, címkéjében is beleillik a sorba, habár valahogy nem érzem, hogy a külföldi oldalak annyira nagyra tartanák.

 

A sör habja tartós, barnás árnyalatú, kellemes, visszafogott illatú. A hagyományos Corsendonk Bruin verzióhoz képest ez sokkal könnyebbnek tűnik, az íz nem ül rá az ember nyelvére úgy, hogy szinte nem is kíván meg egy másik palackkal. Valahogy az az érzésem, hogy a jellemzők mindegyikében a visszafogottság és a könnyedség jellemzi, mellyel a barna, nehéz sörök mellett egy másik szemléletet kívántak felmutatni.

 

 

Amennyiben ételhez kellene párosítanom, nem vadhoz, nehéz ételekhez ajánlanám, hanem inkább egy relatíve könnyebb nyúlhoz, bárányhoz, vagy adott esetben egy carbonara spagettihez. De az sem rossz – mint ahogy tettem – hogy az ember egyszerűbb sajtot majszol közben. Lehet a helyzet komolyságát emelni, de erre ma este nem volt lehetőség, sem igény.

Leave a Reply


9 − = hét