Liverpool számomra egyre inkább szent hely. Nem csupán labdarúgó csapata, hanem a hely szelleme, az emberek barátságossága, a kontinentális – pláne közép-kelet európai – ésszel felfoghatatlan hétvégi bulizások miatt is. Valahogy őrült vonzalmat kezdek érezni az iránt, hogy évente legalább egyszer beleessek abba a közegbe, melyben egyébként nem lennék képes élni.

 

Szombaton kora délután indultam el útitársammal egy kiadós pub-körútra, melynek első állomása a Mathew Street-en lévő Flanagan’s Apple Irish Pub lett. Soha nem jártam még itt, nem hallottam róla, csak kerestünk egy olyan helyet, ahol elfogadható kocsma kaja mellé még elviselhető kosz jár. Ugyanis egy régi vágású pub soha nem felelhet meg a HACCP szabályainak, legalábbis annak, amit itthon a gyakorlatba átültetnek. Lehet, hogy egy pub konyhája – melyben soha nem jártam  - megfelel az előírásoknak, azonban onnan kilépve, minden ÁNTSZ ellenőr eszméletét vesztené.

 

A Mathew Street eleve nem ismeretlen a Beatles rajongóinak, ám számomra maradjon egyelőre nevezetes kocsmájáról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Cavern Club felé haladván bal kézre eső pub portálja messze nem megnyerő. Földszinti ivó része nem barátságos, ám az emeleti “éttermi” rész már elfogadható. Sőt, azt kell mondjam, annyira szakadt, hogy már jó is. Az ősrégi épületszerkezet vaskos mennyezeti gerendáiról olyan dolgok lógnak lefele, mely alkoholmámorban sem jutna eszébe egy normál embernek, ám itt azt hiszem,  csak komplett tehenet nem kötöttek fel a plafonra…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fenti korlát zöld vasszerkezete vagy irtózatosan régi, vagy irtózatosan gagyi, ám szerencsére ez nem befolyásolta a felszolgált marhasült tökéletességét. A sörök választéka nem kimagasló és értékes, ám mindenképpen megfelelő. A számomra kissé lagymatag világos sörök (mint például a Carling) mellett egy remek cyder viszi a pálmát (Bulmers), mely ráadásul nem is sör. A többi sör között sem nagyon találtam különlegeset.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ismerőseim közül gyakorlatilag mindenki dicsérte a helyett, gyakran ettek itt, vagy ültek le egy jót beszélgetni. Az angol oldalakon sem kapott kimagasló értékeléseket, és én sem teszem az első helyre az italválasztéka és a hely szelleme miatt, azonban a konyha megbízhatósága tekintetében elismerem, így bátran ajánlom mindenkinek.

 

Le kell öblíteni a kaját egy akármilyen sörrel, és tovább kell állni.

Leave a Reply


− egy = 4