Drága Paola néném!

 

Tudod, hogy még a régi világban jól működött a Család, és szerte Európában jól működő üzletágat tartottunk fent a pénzbehajtások terén. Vagyont szereztünk, politikai kapcsolatokat ápoltunk, és komolyak voltunk. Nem vicceltünk, nem beszéltünk félre, és leginkább, nem a kisembereket húztuk le. Aki 150 cm alatti volt, ahhoz nem nyúltunk.

 

Van itt Magyarországon egy EOS nevű család, mely teljesen más módszerekkel dolgozik, és én nem is nagyon értem ezt a mentalitást.

 

Küldenek most is egy levelet, hogy “Tárgy: Jogerős fizetési meghagyás előtti fizetési felszólítás” Én ismerem a fizetési meghagyások rendszerét, tudom, hogy ehhez kell egy – elméletileg – megalapozott követelés, egy kérelem a közjegyzői rendszeren keresztül, majd a követelést az adós vitathatja, és ebben az esetben az ügy perré alakul. Ha az adós a követelést nem vitatja, avagy nem válaszol, akkor az FMH jogerőre emelkedik.

 

Az EOS feje kitalálta azt, amit a még a Párt vezetői sem. Van nekik egy vélt vagy valós követelésük, mely tárgyában az adóst felszólítják (mi még anno kimentünk személyesen a srácokkal, most csak levél). Ám azt állítják, hogy amennyiben az adós nem fizet, akkor az FMH már jogerős is lesz. Ráadásul a nem is létező FMH végrehajtásáról beszélnek, így megjelölik a “várható jogerősen végrehajtható összeget” is.

 

Nekem valahogy fáj, hogy nem jelenik meg egy busznyi ukrán a kapum előtt, és nem kezdhetünk tűzharcba, vagy nagy alkuba, mely során az ukránok hazamennek és pénzt kérnek az EOS családtól, de ezek csak úgy fenyegetnek. Költik a postára a pénzt, nincsen elég meleg szar a zsebükben, hogy idejöjjenek. Ám az írást sem ismerik eléggé, hogy beadják az FMH kibocsátása iránti kérelmet. Csak telnek a napok, a hetek, a hónapok, és az évek.

 

Ám vannak a kisemberek, akiket be lehet csapni, akik megijednek és akkor is fizetnek, ha egyébként nem kellene, mert a hitelezőnek nincsen igaza. Na, ez a szakma szégyene. Öregasszonyokat, nyugdíjasokat, kevésbé tapasztalt polgárokat húzogatni.

 

Én nem tudom, mivé fajul a világ, de ez már nem az én világom…

 

Ölellek, és kérlek, ha majd kapsz valami levelet az EOS-tól, akkor hívj fel nyugodtan!

 

Don Marcello

7 Responses to “Vajon ki is az igazi behajtó?”

Leave a Reply


hét − 1 =